Politika Zasebnosti in piškotki

Splošno

Zuja d.o.o. se zaveda, da je varstvo osebnih podatkov temeljna človekova pravica in svoboščina, opredeljena tudi v Ustavi Republike Slovenije. S tem namenom bo z vašimi zbranimi osebnimi podatki ravnal v skladu s pravnim redom in bo osebne podatke zbiral, obdeloval ter shranjeval samo z namenom, ki ga določa ter dopušča zakonodaja. Osebnih podatkov brez vašega izrecnega pisnega dovoljenja ne bo posredoval tretjim osebam. Zaradi nemotenega poslovanja in preprečevanje zlorab, jih obravnavamo kot strogo zaupane, saj so predmet zaupnih procesov in stroge korporacijske politike glede varstva osebnih in poslovnih podatkov. To je slovenska spletna stran in je subjekt slovenske zakonodaje.

Ta politika se smiselno uporablja tudi za pravne osebe oz. poslovne subjekte.

Uporabnik je sam odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti Zuja d.o.o.. Zuja d.o.o. ni odgovoren za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla.
Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto www.Zuya.si (www.zuya.si ) uporabljal v skladu s pogoji uporabe podjetja, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu.

Podatki o upravljalcu

Upravitelj spletne trgovine Zuja d.o.o., je tudi upravljalec osebnih podatkov in je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov Zuja d.o.o., je dosegljiva pisno na naslovu Zuja d.o.o., elektronske pošte info@Zuya.si

To je slovenska spletna stran in je subjekt slovenske zakonodaje.

Ta politika se smiselno uporablja tudi za pravne osebe oz. poslovne subjekte.

Soglasja

V primeru pridobitve soglasja uporabnika bo Zuja d.o.o. obdeloval osebne podatke le za namene, za katere je soglasje podano. V primerih, ko obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju, lahko uporabnik to soglasje kadarkoli prekliče. Pri obdelavi osebnih podatkov na podlagi soglasja Zuja d.o.o. skrbno presodi, katere podatke potrebuje za posamezni namen, in uporabi le tiste, ki so potrebni za dosego namena. S podajo soglasja se uporabnik strinja, da lahko Zuja d.o.o. obdeluje osebne podatke ali kategorije osebnih podatkov, ki jih ima o uporabniku in ki so navedeni/e v soglasju.

Preklic soglasij

Preklic soglasij lahko uporabniki podajo pisno na naslov: Zuja d.o.o., Meja 8, 4211 Mavčiče ali osebno z oddajo pisne vloge ter z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@Zuja.si

V primeru preklica soglasja Zuja d.o.o. preneha z obdelavo podatkov, zbranih na podlagi soglasja, oziroma jih več ne obdeluje za namene, za katere je bila podlaga soglasje.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Zuja d.o.o. obdeluje osebne podatke uporabnikov tudi za zakonite poslovne interese družbe ali tretjih oseb, za namene, opredeljene v tej politiki ali v pogodbi oziroma pogojih ali drugih dokumentih, ki urejajo posamezno pogodbeno razmerje.

Uporabljeni podatki

Za potrebe poslovanja Zuja d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • Rojstne podatke (za preverbo polnoletnosti oseb)
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Zuja d.o.o..

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

IP naslov je številka, ki jo ima računalnik vsakič, ko brskate po internetu. Ko uporabniki zahtevate vstop na www.zuya.si, naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov. IP naslove uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z osebnimi identitetami, zato je vsak uporabnik anonimen. Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovani sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Zuja med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebook-a, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd…

Omenjeni podatki, se na strežniku Zuja-a shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani, se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj Zuja-a lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije,…

Namen zbiranja osebnih podatkov:

Zuja d.o.o. zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

- sprejemanje naročil

- reševanje reklamacij;

- pošiljanje e-novic;

- izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani;

- raziskavo in analizo trga

- boljše uporabniške izkušnje

- oglaševanje preko družbenih medijev

Zuja d.o.o. bo za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Nekatere podatke, ki jih Zuja d.o.o. zbira in obdeluje lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

  • Zunanji pogodbeni agenciji, ki za Zuja izvaja spletni marketing in digitalno oglaševanje. Agencija deluje strogo v imenu in po navodilih ter budnim nadzorom odgovornih pri Zujau. Izvajajo Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, re-marketing ter Instagram oglaševanje.
  • Skladno z nacionalno zakonodajo (Zakon o orožju in ZEPI)

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

AdWords - A, AdsUserLocale, I, SAG, aptenv, mid

Analiza prodaje, spremljanje obiskov na strani, in ponovno prikazovanje oglasov.

90 dni

Facebook - locale, datr, reg_fb_ref, reg_fb_gate

Za ponovno targetiranje naših uporabnikov, povečanje interakcijo s sledilci na naših družbenih medijih in izboljšati uporabniško izkušnjo na naših družbenih profilih.

Ne poteče

Google Analytics - utma

Merjenje statistike ogleda strani.

2 leti

Google Analytics- utmb

Merjenje časovne statistike obiska uporabnika na stran.

30 min

Google Analytics - utmc

Omogoča statistiko glede na čas odhoda uporabnika iz strani.

Ob zaprtju spletnega brskalnika

Google Analytics - utmz

Omogoča statistiko obiska in prodaje preko različnih kanalov.

6 mesecev

Google Analytics - utmv

Omogoča segmentacijo uporabnikov na strani.

2 leti

Google Analytics - ga

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje.

6 mesecev

Google Analytics - cid

Statistika ogledov strani in analiza prodaje preko različnih kanalov prodaje

6 mesecev

https_enabled

Piškotek nam pove ali je bil uporabnik preusmerjen na zaščiteni protokol (https).

Na sejo

s_pers_c6

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

s_pers_c5

Omogoča delovanje strani in oddajo naročila.

Na sejo

ngEnabled

Piškotek omogoča delovanje za napredne brskalnike.

10 let

recently_viewed

Omogoča ogled/prikaz zadnjih ogledanih artiklov.

10 let

Pravice uporabnika:

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

  • Pravico do izbrisa podatkov
  • Pravico do omejevanja obdelave podatkov
  • Pravico do dostopa podatkov
  • Pravico do popravka
  • Pravico do prenosa podatkov
  • Pravico do ugovora

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki lahko kadarkoli z zahtevkom na info@Zuja.si uveljavlja zgornje pravice. Zuja d.o.o. bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

Osebe, mlajše od 16 let:

Osebe mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.

Končne določbe

Poleg te politike zasebnosti obdelavo podatkov v okviru posameznega pogodbenega razmerja urejajo tudi pogodba in pogoji, ki dodatno urejajo posamezno pogodbeno razmerje.

S 25. 5. 2018 se je pričela uporabljati Splošna uredba, v pripravi in postopku sprejemanja pa je tudi nov Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). Ta politika zasebnosti je oblikovana v skladu s Splošno uredbo. V primeru, da so posamezna pogodba ali pogoji, ki urejajo poslovno razmerje, v nasprotju s to politiko, se podatki uporabljajo v obsegu, v katerem jeto dopustno v skladu s Splošno uredbo ali veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Ta politika prične veljati s 25. 5. 2018 in se uporablja od tega datuma dalje za uporabnike, ki sklenejo kakršnokoli pogodbeno razmerje po tem datumu. Ta politika se objavi in je dostopna na spletnih straneh družbe Zuja d.o.o..